header-photo

ΕΡΩΤΗΣΗ με Θέμα: "Αποζημίωση μέσω του ΕΛΓΑ για τις καλλιέργειες"

ΠΡΟΣ: «Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων»


Κύριε Υπουργέ,

Στο Ν. Ημαθίας, καλλιεργούνται μεγάλες εκτάσεις καλαμποκιού. Οι παρατεταμένες και ασυνήθιστου ύψους βροχοπτώσεις, κατά το περασμένο Φθινόπωρο, είχαν ως συνέπεια οι παραγωγοί να μην μπορούν να αλωνίσουν έως και σήμερα τις καλλιέργειες του καλαμποκιού, με αποτέλεσμα να πληγούν ανεπανόρθωτα και να οδηγηθούν στην καταστροφή. Η ζημία, σε ορισμένες περιοχές του Νομού μας, εκτιμάται ιδιαίτερα σημαντική, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να έχουν υποστεί μεγάλη οικονομική καταστροφή.
Οι ζημίες αυτές έπληξαν σοβαρά το εισόδημα των παραγωγών, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση και να απειλείται ακόμη και η συνέχιση της δραστηριότητας τους, λόγω αδυναμίας κάλυψης των βασικών τους αναγκών. Οι ίδιοι βρίσκονται σε απόγνωση και η λήψη της αποζημίωσης θα ήταν μία ανακούφιση γι΄ αυτούς, με δεδομένο ότι είχαν δαπανήσει μεγάλα ποσά για την καλλιέργειά τους.
Θα πρέπει, λοιπόν, άμεσα το Υπουργείο, να επιληφθεί του προβλήματος, να δώσει εντολή στον ΕΛΓΑ, να προβεί σε άμεση εκτίμηση των ζημιών, ώστε να προστατευτεί το εισόδημα των παραγωγών που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, καθώς βλέπουν το αγροτικό τους εισόδημα να συρρικνώνεται συνεχώς.



Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:


Προτίθεται να λάβει μέτρα για την άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης μέσω του ΕΛΓΑ, ώστε να προβεί στην εξατομίκευση των ζημιών και την ταχεία καταβολή των αποζημιώσεων;


Βέροια, 20-2-2009


Ο Βουλευτής

Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε το σχόλιο σας είτε Επώνυμα είτε Ανώνυμα χρησιμοποιώντας τις παρακάτω επιλογές.