header-photo

ΘΕΡΜΗ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ



Την κεντρική του ομιλία στο Δήμο Αλεξάνδρειας πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου, ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τάσος Σιδηρόπουλος, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.
Το χώρο της συγκέντρωσης κατέκλυσαν από νωρίς εκατοντάδες πολίτες της Αλεξάνδρειας, οι οποίοι με έκδηλο ενθουσιασμό ανέμεναν την έναρξη της ομιλίας.
Ο Τάσος Σιδηρόπουλος, στην αρχή της ομιλίας του, άσκησε σκληρή κριτική προς την Κυβέρνηση της Ν.Δ., κατηγορώντας την ότι η αναξιοπιστία και η ανικανότητα με την οποία κυβέρνησε τη χώρα τα τελευταία πεντέμισι χρόνια, απαξίωσε το κοινωνικό κράτος, αύξησε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού και διόγκωσε το Δημόσιο χρέος, συρρίκνωσε το αγροτικό εισόδημα και βύθισε τη χώρα σε πολιτική, κοινωνική και οικονομική κρίση. Συγκεκριμένα είπε: «…Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, η αγορά και το εμπόριο μαστίζονται από την έλλειψη της αγοραστικής δύναμης, σφραγίζονται επιταγές γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν οι πολίτες.
Οι Έλληνες πολίτες έχουν βιώσει έξι χρόνια τώρα μια σκληρή και αντιλαϊκή πολιτική. Ο κ. Καραμανλής εξαναγκάστηκε να πάει σε πρόωρες εκλογές για να χάσει με μικρότερη διαφορά». Και συνεχίζει: «..έξι χρόνια τώρα προσπαθούν να μεταφέρουν τα λάθη τους στο χθες. Και στις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Ζητούμε και επιδιώκουμε τη σύγκριση. Γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα των μεγάλων τομών και αλλαγών στη χώρα. Είναι το ΠΑΣΟΚ που έβγαλε από το περιθώριο την ύπαιθρο, τον Έλληνα αγρότη, που έδωσε φωνή και κύρος στη χώρα που άσκησε μια κοινωνική πολιτική, ενίσχυσε τα Κέντρα Υγείας, την ανεξάρτητη σύνταξη στην Ελληνίδα αγρότισσα, τα ΚΑΠΗ. Όλα αυτά συγκροτούσαν το κοινωνικό κράτος του ΠΑΣΟΚ. Τι έχει κάνει η Ν.Δ.; Βελτίωσαν τις συντάξεις; Βελτίωσαν τις κοινωνικές πολιτικές; Κάνανε καλύτερα τα σχολεία; Τα νοσοκομεία; Στήριξαν το εισόδημα του Έλληνα αγρότη; Του εργαζόμενου; Του υπαλλήλου; Οι ερωτήσεις είναι αμείλικτες, οι απαντήσεις, όμως, είναι ανύπαρκτες».
Ακόμα κατηγόρησε την Κυβέρνηση της Ν.Δ. και προσωπικά τον κ. Καραμανλή, ότι με τις πολιτικές του υπήρξε απίστευτη κερδοφορία των Τραπεζών, δημιούργησε ατελείωτα σκάνδαλα, τα οποία και κουκούλωσε, ευνόησε τα μεγάλα εισοδήματα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, έφερε ακρίβεια και άφησε την αγορά ασύδοτη, με την αισχροκέρδεια να οργιάζει, οδηγώντας έτσι τα νοικοκυριά σε απόγνωση. Συγκεκριμένα τόνισε: «…έξι χρόνια τώρα γίνεται μια πρωτοφανής αναδιανομή του πλούτου. Φορτώνουν συνεχώς με νέα φορολογικά βάρη τις πλάτες των πλατιών λαϊκών κοινωνικών στρωμάτων. Και όλο το χρήμα, το οποίο συσσώρευσαν από τον ελληνικό λαό, το μετέφεραν σε λίγες οικογένειες. Οι τραπεζίτες σε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης έχουν κάνει τα υψηλότερα κέρδη. Τι σημαίνει αυτό; Μεταφορά του πλούτου. Ταξική πολιτική στην υπηρεσία των ολίγων, του μεγάλου κεφαλαίου αυτής της χώρας…»
Αναφερόμενος, στη συνέχεια, στην περιοχή της Αλεξάνδρειας, είπε: «…Βρισκόμαστε στην Αλεξάνδρεια, στην καρδιά του κάμπου. Οι κάτοικοι εδώ έχουν βιώσει όσο κανείς άλλος την αντιαγροτική πολιτική της Ν.Δ. Οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση. Μπροστά τους βλέπουν αδιέξοδα και πολλοί αναγκάζονται να σκεφτούν ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τη γεωργία. Δεν μπορεί, όμως, να παραβλέψει κανείς το πιο παραγωγικό κομμάτι του πληθυσμού που στηρίζει την περιφέρεια. Βρισκόμαστε σε ένα Νομό αγροτικό. Ο κ. Καραμανλής έλεγε ότι ο ΕΛΓΑ θα έδινε αποζημιώσεις εντός τριμήνου. Σε λίγο μπαίνει ο Οκτώβρης και δεν έχει δει ακόμα τα χωράφια. Στα έξι χρόνια έχουν φέρει μόνο 1 Νομοσχέδιο στη Βουλή για τους αγρότες. Έχουν οδηγήσει την ελληνική περιφέρεια στο μαρασμό. Δεν μπορεί ούτε στα στοιχειώδη να ανταποκριθεί. Εμείς θα αντιστρέψουμε την αρνητική πορεία των πραγμάτων και αυτή είναι η δέσμευση του Γ. Παπανδρέου, του αυριανού Πρωθυπουργού της χώρας».
Κλείνοντας την ομιλία του, ο Τάσος Σιδηρόπουλος είπε: «Το ΠΑΣΟΚ με αίσθημα ευθύνης έχει πρόταση και σχέδιο. Η Ελλάδα αξίζει να πάει μπροστά. Η νέα γενιά το αξίζει. Να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος δίπλα στον πολίτη. Ζητούμε τη δική σας ισχυρή έγκριση για μια μεγάλη νίκη του λαού και της δημοκρατίας. Για να ξαναδώσουμε κύρος και φωνή στην πατρίδα. Σας καλώ όλους σ΄ αυτό τον αγώνα», καταχειροκροτούμενος από το πλήθος.
Στο τέλος της ομιλίας ο κ. Σιδηρόπουλος δέχθηκε θερμά συγχαρητήρια κι ευχές για νίκη στις επικείμενες εκλογές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε το σχόλιο σας είτε Επώνυμα είτε Ανώνυμα χρησιμοποιώντας τις παρακάτω επιλογές.