header-photo

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΕΛΙΚΗ Ο ΤΑΣΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ


Επίσκεψη στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου και ομιλία στη Μελίκη Ημαθίας πραγματοποίησε την Πέμπτη το βράδυ ο υποψήφιος Βουλευτής Τάσος Σιδηρόπουλος. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε μπροστά στο εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ και η συμμετοχή του κόσμου, που παραβρέθηκε να ακούσει τον Τάσο Σιδηρόπουλο, ήταν μεγάλη.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε δριμεία κριτική στο κυβερνών κόμμα της Ν.Δ, κάνοντας λόγο για ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, αναξιοπιστία, αναξιοκρατία («..βόλεμα των δικών τους παιδιών», όπως είπε χαρακτηριστικά) συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος, οδηγώντας έτσι σε κακή οικονομική κατάσταση τη χώρα.
«Σε αντίθεση με την κυβέρνηση της Ν.Δ.» - πρόσθεσε - «εμείς ως ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε τη μικρομεσαία τάξη, το εισόδημα των εργαζομένων και των αγροτών, ώστε να δημιουργήσουμε όρους ανάπτυξης και να βάλουμε τον τόπο σε μια νέα πορεία».
Ακόμη ο Τάσος Σιδηρόπουλος κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή λέγοντας ότι «...με την πολιτική του, η ανταγωνιστικότητα της χώρας έχει καταρρεύσει, υπήρξε βίαιη αναδιανομή του πλούτου υπέρ των λίγων σε βάρος των πολλών, οι Τράπεζες αύξησαν την κερδοφορία τους, τα καταναλωτικά προϊόντα αυξήθηκαν με συνεχείς ανατιμήσεις, η ασυδοσία με την αισχροκέρδεια να κυριαρχούν στην αγορά οδηγώντας έτσι τα νοικοκυριά σε απόγνωση. Αυτή είναι η «νέα φτώχεια» του κ. Καραμανλή» και συμπλήρωσε: «εμείς θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα με κύρος και αξιοπιστία που είναι και το όραμα του Γιώργου Παπανδρέου» καταχειροκροτούμενος από το ακροατήριο.
Επίσης έκανε λόγο για κουκούλωμα των σκανδάλων από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. αλλά – όπως σημείωσε – ο λαός έχει μνήμη, γνώση και δε μπορεί να τον ξεγελάσει. «Πεντέμιση χρόνια κυβερνά η Ν.Δ., όμως φταίει το ΠΑΣΟΚ που βουτήχθηκε η χώρα στα σκάνδαλα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Τάσος Σιδηρόπουλος, ο οποίος συγχρόνως κάλεσε όλους, όσοι ψήφισαν τη Ν.Δ. και εξαπατήθηκαν «να ενωθούν μαζί μας για να μπει η χώρα σε μια άλλη πορεία».

Αναφερόμενος στους αγρότες ο Τάσος Σιδηρόπουλος είπε ότι, το εισόδημά τους έχει συρρικνωθεί, την ίδια ώρα που το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί (αγροεφόδια, πετρέλαιο), επισημαίνοντας ταυτόχρονα την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου να δοθεί ένα δις ευρώ από τα 28 δις των Τραπεζών στους Έλληνες αγρότες λόγω ειδικών συνθηκών, για να στηριχθεί το εισόδημά τους.
Επιπλέον, κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι προέβη στην πρόσληψη αγροφυλάκων που πέτυχαν σε διαγωνισμό της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, ικανοποιώντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο τις απαιτήσεις «ημετέρων» και όχι αναγκαίες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ενώ ακόμα υπήρξε κατηγορηματικός απέναντι στο κυβερνών κόμμα της Ν.Δ. και σ΄ ότι αφορά τη ν εκποίηση του δημοσίου πλούτου. «…ό,τι είναι δημόσιο το ξεπουλάμε στους ιδιώτες και αυτό η Ν.Δ. το βαφτίζει μεταρρύθμιση», είπε, «και επανίδρυση του κράτους σημαίνει γι΄ αυτούς βόλεμα των δικών τους για να έχουν εξαρτημένους σε μια βάση συναλλαγής».
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως επεσήμανε, ήταν αυτή που έβαλε σε πρόγραμμα υλοποίησης μια σειρά από μεγάλα έργα (αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», Εγνατία, ΠΑΘΕ. Αττική οδός κλπ) όταν η Ν.Δ. τα χαρακτήριζε «μακέτες»ενώ σε τοπικό επίπεδο δεν προχώρησε κανένα έργο (Διοικητήριο, δικαστικό μέγαρο κλπ)
Τέλος, ο Τάσος Σιδηρόπουλος τόνισε με έμφαση ότι το ΠΑΣΟΚ έχει προτάσεις, όραμα, σχέδιο για να πάει τη χώρα μπροστά, ενώ δεσμεύτηκε προσωπικά να είναι πάντα κοντά στους κοινωνικούς, ταξικούς και πολιτικούς αγώνες με ανθρωπιά, ευαισθησία, δύναμη και πάθος καλώντας συγχρόνως όλους «…να σηκώσουμε ψηλά τον ήλιο της Ελπίδας τον ήλιο της Νέας αλλαγής».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε το σχόλιο σας είτε Επώνυμα είτε Ανώνυμα χρησιμοποιώντας τις παρακάτω επιλογές.