header-photo

ΕΡΩΤΗΣΗ με Θέμα: "Οικονομική ενίσχυση του Δήμου Νάουσας για αποκατάσταση των ζημιών από τις πρόσφατες πλημμύρες"

ΠΡΟΣ: «ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ»
«ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ»

Κύριοι Υπουργοί,

Πρόσφατα, ο Δήμος Νάουσας επλήγη από πρωτοφανή και έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, από τα οποία υπέστη πλήθος καταστροφικών συνεπειών. Οι καταστροφές ήταν τεράστιες και αφορούν κυρίως ζημιές που έγιναν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο (καθιζήσεις, κατολισθήσεις, καταστροφές τεχνικών έργων κλπ) και σε έργα υποδομής και αντιπλημμυρικής προστασίας που έτσι κι αλλιώς λείπουν από την περιοχή.
Το πρόβλημα εντοπίστηκε ιδιαίτερα στις περιοχές Κουτίχα Στενήμαχου, Πλακένια, Αρκοχώρι, Τρία Πλατάνια αλλά και σε άλλες περιοχές του Δήμου. Το μέγεθος των ζημιών εκτιμάται ιδιαίτερα σημαντικό και η δαπάνη που απαιτείται για την αποκατάσταση ανέρχεται, σύμφωνα με την αυτοψία του Δήμου, που διενεργήθηκε στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 2009, στο ποσό των 930.000,00 ευρώ.
Συγκεκριμένα, για τη μερική και συνολική ενδεικτική δαπάνη των έργων αποκατάστασης στο Δήμο, απαιτούνται:

Α/Α ΕΡΓΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
1 Περιοχή Κουτίχα Στενήμαχου 250.000,00
2 Περιοχή Πλακένια 350.000,00
3 ΔρόμοςΑρκοχωρίου Νάουσας 150.000,00
4 Τρία Πλατάνια Νάουσας 50.000,00
5 Λοιπές περιοχές του Δήμου 130.000,00
ΣΥΝΟΛΟ 930.000,00
Επειδή ο Δήμος Νάουσας αδυνατεί να καλύψει το παραπάνω τεράστιο ποσό για την αποκατάσταση των ζημιών και υπάρχει αναγκαιότητα για τη λήψη άμεσων μέτρων, απαιτείται η παρέμβαση της Πολιτείας για άμεση οικονομική βοήθεια προκειμένου να αντιμετωπιστούν οριστικά τα προβλήματα και να περιοριστεί το μέγεθος της καταστροφής.


Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
Με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προτίθεστε να παρέμβετε ώστε να ενισχυθεί οικονομικά ο Δήμος Νάουσας για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο και τις υποδομές;


ΒΕΡΟΙΑ, 04-03-2009

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε το σχόλιο σας είτε Επώνυμα είτε Ανώνυμα χρησιμοποιώντας τις παρακάτω επιλογές.