header-photo

ΕΡΩΤΗΣΗ με Θέμα το "Κλείσιμο υπακαταστημάτων Δ.Ε.Η στον Νομό Ημαθίας"

ΠΡΟΣ : «ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

ΘΕΜΑ : «ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ Δ.Ε.Η. ΣΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
ΚΑΙ ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ»

Κύριε Υπουργέ,

Η απόφαση της Δ.Ε.Η. να κλείσει τα μοναδικά υποκατάστημά της στην περιοχή της Αλεξάνδρειας και της Νάουσας Ημαθίας, τα οποία εξυπηρετούν την πλειοψηφία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, έχει προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών και των εμπόρων στις περιοχές αυτές.
Και τα δύο παραπάνω υποκαταστήματα ήδη υπολειτουργούν, αφού πολλοί από τους υπαλλήλους έχουν μετατεθεί στην Δ.Ε.Η. της Βέροιας και οι υπηρεσίες εξυπηρετούν τους πολίτες μόνο κάποιες μέρες της εβδομάδας, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται για τις πιο απλές πράξεις, όπως τις πληρωμές των λογαριασμών του ρεύματος, αλλά και για άλλες πιο σύνθετες που έχουν σχέση με την ηλεκτροδότηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Οι δημότες αλλά και οι φορείς των περιοχών αυτών διαμαρτύρονται, καθώς, υφίστανται τις συνεχείς ανατιμήσεις στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η., οι υπηρεσίες της οποίας, όμως, δεν βελτιώνονται, αντιθέτως, συνεχώς υποβαθμίζονται!Οι κάτοικοι και των δύο πόλεων αλλά και των επαρχιών τους διαμαρτύρονται για το κλείσιμο των γραφείων, διότι θα είναι πλέον αναγκασμένοι να μεταβαίνουν σε πρακτορεία του ΟΠΑΠ ή σε συμβεβλημένα φαρμακεία για την πληρωμή των λογαριασμών και να επιβαρύνονται με τη σχετική προμήθεια.
Παράλληλα, για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών οι πολίτες θα πρέπει να μεταβαίνουν στα κεντρικά γραφεία της Δ.Ε.Η., στη Βέροια, διανύοντας μία απόσταση 25 χιλιομέτρων περίπου, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται και να επωμίζονται ένα σημαντικό κόστος.
Το πρόβλημα επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο κατά τους θερινούς μήνες ιδιαίτερα στην περιοχή της Νάουσας, μια περιοχή που κατέχει σημαντικό κομμάτι στην οικονομία του τόπου, αφού φιλοξενεί πολλές από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες του Νομού. Έτσι δύο πόλεις και δύο επαρχίες βρίσκονται σε πλήρη απομόνωση και ταλαιπωρία.
Τέτοιες ενέργειες αποτελούν τροχοπέδη στην όποια αναπτυξιακή προσπάθεια και υποβαθμίζουν συνολικά την περιοχή μας, μη αφήνοντας άλλη προοπτική στους κατοίκους και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους πέρα από την μετανάστευση και εγκατάλειψή της. Το κλείσιμο των δημόσιων υπηρεσιών υποβαθμίζει τους δήμους, δυσχεραίνει τη ζωή των κατοίκων και οδηγεί τις περιοχές σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό. Οι ενέργειες αυτές της Κυβέρνησης οδηγούν στην υποβάθμιση της υπαίθρου. Αυτή, όμως, είχε υποσχεθεί ότι η ανάπτυξη της Ελληνικής Περιφέρειας θα αποτελούσε πρώτη προτεραιότητά της. Αλλά δυστυχώς η ενέργεια αυτή είναι μια εξέλιξη που για τον τόπο μας, εκτός των πρακτικών δυσκολιών που συνεπάγεται, έχει και το συμβολισμό του παραγκωνισμού και της εγκατάλειψης από την πολιτεία και αυτό δεν είναι αποδεκτό από τους κατοίκους των περιοχών, οι οποίοι υφίστανται τις συνέπειες από το κλείσιμο των υποκαταστημάτων της Δ.Ε.Η.


Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προτίθεται να παρέμβει, προκειμένου να μην υλοποιηθεί η απόφαση που προβλέπει το κλείσιμο των υποκαταστημάτων της Δ.Ε.Η. στην πόλη της Αλεξάνδρειας και της Νάουσας Ημαθίας, τα οποία εξυπηρετούν την συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών και στις δύο αυτές περιοχές;

ΒΕΡΟΙΑ, 10-4-2009

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε το σχόλιο σας είτε Επώνυμα είτε Ανώνυμα χρησιμοποιώντας τις παρακάτω επιλογές.