header-photo

ΕΡΩΤΗΣΗ με Θέμα: "Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις ματάταξης στην Δημοτική Αστυνομία"

ΠΡΟΣ:«ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ»

ΘΕΜΑ:«ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (π.χ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ) ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ»

Κύριε Υπουργέ,

Με το νέο ΚΚΔΚΥ [Ν.3584/28-6-2007 (άρθρο 74, παρ. 3)], επετράπη η αμοιβαία μετάταξη στους υπαλλήλους των ΟΤΑ, ενώ παράλληλα τέθηκε σε ανάλογη ισχύ και για τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας (Δ.Α.). Επιπλέον, με το Ν. 3731/23-12-2008 «Αναδιοργάνωση της Δημοτικής Αστυνομίας και ρυθμίσεις λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας ΥΠΕΣΔΔΑ» και συγκεκριμένα με το αρ. 14 παρ. 1 και 2 προβλέπεται ότι: «Με απόφαση των Γ.Γ. των οικείων Περιφερειών που εκδίδεται ύστερα από γνώμη των αρμόδιων προς διορισμό οργάνων, είναι δυνατή η αμοιβαία μετάταξη προσωπικού της Δ.Α. και πριν από την συμπλήρωση του χρόνου της προηγούμενης παραγράφου (8 έτη) κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης». Έτσι, με τη διάταξη αυτή ξεκαθαρίζεται οριστικά και με σαφή τρόπο, το ζήτημα των αμοιβαίων μετατάξεων του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας.
Με βάση την παραπάνω διάταξη, έχουν γίνει αμοιβαίες μετατάξεις Δ.Α. τόσο σε Δήμους της ίδιας Περιφέρειας (π.χ. ΦΕΚ 62/27-1-2009 απόφαση Περ. Νοτίου Αιγαίου που αφορά αμοιβαία μετάταξη Δ.Α. μεταξύ Ρόδου και Μυκόνου), όσο και μεταξύ Δήμων διαφορετικών Περιφερειών (π.χ. ΦΕΚ 189/11-3-2009 Κοινή απόφαση των Γ.Γ. των Περιφερειών Αττικής και Πελοποννήσου). Υπάρχουν, όμως, Περιφέρειες όπως αυτή της Κ. Μακεδονίας, που παρά το γεγονός ότι πληρούνται όλα τα κριτήρια, καθυστερούν αδικαιολόγητα την εκτέλεση των μετατάξεων, προβάλλοντας διάφορες ασταθείς δικαιολογίες.
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να δημιουργούνται προβλήματα στους ενδιαφερόμενους Δημοτικούς Αστυνομικούς και στις οικογένειές τους, οι οποίοι ενώ έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες για τις αμοιβαίες μετατάξεις τους, αυτές παραμένουν αδικαιολόγητα ανεκτέλεστες στις Περιφέρειες για σημαντικό χρονικό διάστημα.



Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προτίθεται να παρέμβει, προκειμένου να εφαρμοστεί η ισχύουσα νομοθεσία και να αρθούν οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, που παρατηρούνται σε κάποιες από τις Περιφέρειες της χώρας, στην έκδοση των αποφάσεων για την αμοιβαία μετάταξη των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας;

ΒΕΡΟΙΑ, 10-4-2009
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βουλευτά,

δεν θα αναφέρω πολλά λόγω ιστοτόπου αλλά η συγκεκριμένη Περιφέρεια παίρνει και άλλες περιέργες αποφάσεις στο θέμα της ΔΑ. Κόβουν ράβουν με αοριστες δικαιολογίες. Κάτι πρέπει να γίνει...αλωνιζουν, αντε να είχα άδικο ή να ζητούσα κάτι παραλογο ναι ενταξει να μου αρνηθούν αλλά το θέμα μου ειναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ...ζητώ ακρόαση από τον Περιφερειάρχη και δεν μου την δίνουν...

ευχαριστώ

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε το σχόλιο σας είτε Επώνυμα είτε Ανώνυμα χρησιμοποιώντας τις παρακάτω επιλογές.