header-photo

Ερώτηση με θέμα "Προβλήματα στην Παραγωγή Μήλων"

Προς: τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΘΕΜΑ: προβλήματα στην παραγωγή Μήλων

Κύριε Υπουργέ,
Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το φετινό καλοκαίρι με την διατήρηση υψηλών θερμοκρασιών, καθώς και την παρατεταμένη ανομβρία τα τελευταία δύο χρόνια, δημιούργησαν σοβαρό πρόβλημα στην παραγωγή ΜΗΛΩΝ.
Η παραγωγή των δένδρων είναι πολύ μειωμένη, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών κατά την εποχή της γονιμοποίησης, αλλά και της καρπόπτωσης που ακολούθησε, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.
Η υψηλή θερμοκρασία προκάλεσε επίσης και «κάψιμο» στην επιφάνεια των καρπών, με αποτέλεσμα την κακή ποιότητα και την αδυναμία διάθεσης στο εμπόριο.
Η ζημία, σε ορισμένες περιοχές του Νομού μας, εκτιμάται ιδιαίτερα σημαντική, με αποτέλεσμα οι δενδροκαλλιεργητές μήλων να βρίσκονται σε απόγνωση, βλέποντας την μεγάλη οικονομική καταστροφή που υπέστησαν.
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα πρέπει άμεσα να επιληφθεί αυτού του προβλήματος και να δώσει εντολή στον ΕΛΓΑ για την αποζημίωση των παραγωγών, των οποίων η παραγωγή υπέστη καταστροφή.
Ερωτάται ο υπουργός:
1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα που προέκυψε από την μειωμένη παραγωγή Μήλων;
2. Θα προχωρήσει άμεσα, δίνοντας εντολή στον ΕΛΓΑ, ώστε η καρπόπτωση και το κάψιμο, λόγω των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών, να ενταχθούν στο καθεστώς των αποζημιώσεων;


Βέροια 16-9-2008

Ο ερωτών Βουλευτής

Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τάσο, πολύ καλά κάνεις και επισκέπτεσαι τα χωριά και συζητάς με τους αγρότες τα προβλήματλά τους. διαπίστωσες ότι οι αγρότες θα περάσουν ένα πολύ δύσκολο χειμώνα. το θέμα είναι όμως να κατανοήσουν ότι στη δεινή αυτή κατάσταση τους κατάντησε η κυβέρνηση τησ Ν.Δ. Με το ΠΑΣΟΚ όλοι οι αγρότες έγιναν νοικοκυραίο. το ΠΑΣΟΚ κατόρθωσε να καταργήσει τη φτώχεια.δημιούργησε την μεσαία τάξη.απέκτησαν σπίτια με τα επιδοτούμενα δάνεια όλοι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν είχαν στον "ήλιο μοίρα". δυστυχώς όμως αυτό δεν εκτιμήθηκε από τον Ελληνικό λαό και πίστεψε στις κούφιες υποσχέσεις του Καραμαλή.

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε το σχόλιο σας είτε Επώνυμα είτε Ανώνυμα χρησιμοποιώντας τις παρακάτω επιλογές.