header-photo

Ερώτηση με Θέμα "Προβλήματα στην Χορήγηση Φαρμάκων"

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:
1. ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Κύριε Υπουργέ.
Η κυβέρνηση προχώρησε στην ενοποίηση των ταμείων ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΤΑΕ, με την προϋπόθεση ότι θα εξυγιάνει τον νέο Ασφαλιστικό φορέα. Η υποχρηματοδότη του Ταμείου, καθώς και η αδιαφορία της κυβέρνησης είναι χαρακτηριστική. Είναι υπόλογη για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ασφαλισμένων.
Η τακτική του Ο.Α.Ε.Ε. να αφήνει απλήρωτους τους φαρμακοποιούς επί μήνες, επόμενο είναι ότι θα οδηγήσει τους φαρμακοποιούς σε αναστολή εκτέλεσης των συνταγών και μη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους.
Οι φαρμακοποιοί της Ημαθίας είναι απλήρωτοι από τον Ο.Α.Ε.Ε για τρείς μήνες και ήδη έχουν φθάσει σε απόγνωση.
Απλήρωτοι επίσης παραμένουν οι φαρμακοποιοί για πέντε μήνες και από τον ΟΠΑΔ,.
Η Διοίκηση του Ο.Α.Ε.Ε, και του ΟΠΑΔ αγνοεί ότι οι φαρμακοποιοί τα φάρμακα τα πληρώνουν στις εταιρείες και μάλιστα εντόκως όταν καθυστερούν.
Ήδη οι Φαρμακοποιοί της Ημαθίας, εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση απειλούν με αναστολή της χορήγησης των φαρμάκων επί πιστώσει σε ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ.
Η τακτική αυτή, υποδεικνύει την απαξίωση του Τομέα Περίθαλψης, από την πολιτεία. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι δεν υπάρχουν γιατροί όλων των ειδικοτήτων στις μονάδες των Ταμείων με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και την οικονομική επιβάρυνση τους.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός.
1. Προτίθεται να αναλάβει η κυβέρνηση την οικονομική στήριξη του ΟΑΕΕ, και του ΟΠΑΔ
2. Δεσμεύεται ότι θα καταβάλλει άμεσα τα χρήματα που χρωστάει ο Ο.Α.Ε.Ε και ο ΟΠΑΔ, στους φαρμακοποιούς, ώστε να μην σταματήσει η χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους;



ΒΕΡΟΙΑ 22-9-2008

Ο ερωτών Βουλευτής

Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε το σχόλιο σας είτε Επώνυμα είτε Ανώνυμα χρησιμοποιώντας τις παρακάτω επιλογές.