header-photo

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή συναντήθηκε ο Βουλευτής Τάσος Σιδηρόπουλος, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα προβλήματα αστυνόμευσης που αντιμετωπίζει ο Νομός Ημαθίας.
Ο Βουλευτής τόνισε ότι η αύξηση των μόνιμων κατοίκων, ο μεγάλος αριθμός των επισκεπτών που διέρχονται καθημερινά από το Νομό Ημαθίας, και η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, λόγω των χιονοδρομικών κέντρων του Σελίου και των 3-5 Πηγαδιών καθώς και των αρχαιοτήτων της ευρύτερης περιοχής (π.χ. επισκέψεις επισήμων προσώπων στην περιοχή της Βεργίνας), αυξάνουν τις ανάγκες για αστυνόμευση, καθιστούν ανεπαρκή την ήδη υπάρχουσα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των λίγων υπηρετούντων αστυνομικών, αλλά και του Αστυνομικού Διευθυντή, οι οποίοι καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για την πάταξη της εγκληματικότητας.
Για τους λόγους αυτούς, ο Βουλευτής πρότεινε τη μεταφορά κάποιων Υπηρεσιών, όπως τα Τμήματα Δίωξης Λαθρομεταναστών που εδρεύουν στη Νάουσα και στους Γεωργιανούς, στα ιδιόκτητα κτίρια των πρώην Αστυνομικών Σταθμών Μελίκης και Αγγελοχωρίου. Τόσο η περιοχή των Δήμων Μελίκης και Βεργίνας, όσο και εκείνη των Δήμων Ειρηνούπολης, Ανθεμίων και Δοβρά καλύπτουν μεγάλη έκταση και έχουν πάνω από δεκαπέντε χιλιάδες κατοίκους η καθεμιά και ως εκ τούτου οι ανάγκες αστυνόμευσης είναι αυξημένες. Έτσι, η συνεχής παρουσία αστυνομικής δύναμης, αλλά και η διέλευση περιπολικών θα βοηθήσει σημαντικά στη μείωση της εγκληματικότητας τόσο στις περιοχές αυτές όσο και σε ολόκληρο το Νομό.
Επιπλέον, ένα ακόμα ζήτημα που τέθηκε με το υπόμνημα ήταν οι κενές οργανικές θέσεις που παρουσιάζει η Αστυνομική Διεύθυνση Ν. Ημαθίας με αυξητικές τάσεις λόγω των αποστρατειών. Είναι αναγκαίο, λοιπόν, όχι μόνο να καλυφθούν οι θέσεις αυτές, αλλά και να δημιουργηθούν και νέες οργανικές θέσεις αστυφυλάκων, για να βοηθήσουν σημαντικά το έργο της Αστυνομίας στο Νομό μας και να ανακουφίσουν τους ενεργούς αστυνομικούς από το βαρύ έργο που επωμίζονται.
Τέλος, μια πρόταση που τέθηκε από τον Βουλευτή ήταν αν είναι εφικτή η μεταφορά της έδρας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, η οποία θα μπορούσε να στεγαστεί στο ιδιόκτητο κτίριο της Αστυνομίας στο Πανόραμα Βέροιας, το οποίο πληρεί τις προδιαγραφές για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Αστυνομικού Τμήματος, με κατάλληλους χώρους για κρατητήρια και πάρκινγκ για τη φύλαξη των υπηρεσιακών οχημάτων. Με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομηθεί ένα πολύ μεγάλο ποσό που σήμερα δαπανάται για την ενοικίαση του χώρου όπου στεγάζεται η Διεύθυνση, αλλά θα υπάρξει και καλύτερη διάθεση και αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού των αστυνομικών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε το σχόλιο σας είτε Επώνυμα είτε Ανώνυμα χρησιμοποιώντας τις παρακάτω επιλογές.