header-photo

Επικαιρότητα

Με έκπληξη μέσα από τις στήλες των εφημερίδων, ενημερώθηκα ότι ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ ψήφισε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα νέα φορολογικά μέτρα (βάρη) της Κυβέρνησης της Ν.Δ. που αφορούν τους μικρομεσαίους.
Για την αποκατάσταση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και για τη σωστή ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού, σας γνωρίζω ότι:
1. Στη σύσκεψη που έγινε το Σάββατο 27-09-2008 στο Εμπορικό Επιμελητήριο από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών - Βιοτεχνών Βέροιας, τοποθετήθηκα και πήρα σαφή και ξεκάθαρη θέση. Δήλωσα πως, το ΠΑΣΟΚ και οι Βουλευτές του, είμαστε αντίθετοι στα νέα φορολογικά μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση της Ν.Δ. Σε έναν κλάδο, όπως οι μικρομεσαίοι που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, από την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, έρχεται η Κυβέρνηση της Ν.Δ να φορτώσει με μια νέα φοροεπιδρομή, επί «δικαίων και αδίκων», στις πλάτες των εμπόρων – βιοτεχνών – επαγγελματιών, νέα φορολογικά βάρη, θεωρώντας τους μάλιστα εκ προοιμίου «κλέφτες».
2. Στο τμήμα διακοπής των εργασιών της Βουλής, Β΄ σύνθεση, το ΠΑΣΟΚ και σύσσωμη η Κ.Ο. στη Βουλή, καταψήφισε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για τα νέα φορολογικά μέτρα στο σύνολό του, αλλά και το επίμαχο άρθρο 14, ως άδικο και αντιλαϊκό.
3. Όποτε υπήρξε ανάγκη, δείξαμε το άμεσο ενδιαφέρον μας για όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των μικρομεσαίων, καταθέτοντας ερωτήσεις στη Βουλή, με σκοπό τη στήριξη και την αλληλεγγύη ενός κλάδου που κατέχει κρίσιμο και καταλυτικό ρόλο στην Εθνική Οικονομία.
Χαιρετίζω και συμπαραστέκομαι στις κινητοποιήσεις και τους αγώνες που κάνουν οι μικρομεσαίοι, για ένα δικαιότερο φορολογικό και ένα βιώσιμο και ισχυρό ασφαλιστικό σύστημα.
Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και εγώ ως Βουλευτής του, θα βρισκόμαστε και θα στηρίζουμε κάθε δίκαιο αγώνα των Επαγγελματοβιοτεχνών, γιατί πιστεύουμε πως ο κλάδος των μικρομεσαίων συνέβαλε και συμβάλει καταλυτικά στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.


ΒΕΡΟΙΑ 21-10-2008 Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε το σχόλιο σας είτε Επώνυμα είτε Ανώνυμα χρησιμοποιώντας τις παρακάτω επιλογές.